Yıllardır bayanlar, değerli inci kolye ve küpelerini takarak cemiyet hayatına karı$ırılar.. Aslında, o değerli maddenin oluşması için nasıl bir süreçten geçtiğini kimisi bilir, pek tabii kimisinide hiç ilgilendirmez.. Oysa istiridye mutlu mesut ya$arken birgün, kabuğundan içeri o kum tanesi kaçıvermi$tir.. Ve olay i$te boyle ba$lar..

Okyanusun dibinde yatan bir istiridye, su uzerinden akıp geçsin diye, kabuğunu açmı$tır.
Su içinden gecerken, solungaçlari ile yiyecek toplayıp midesine gönderiyor. Aniden,
yakınındaki bir balık, bir kuyruk darbesiyle kum ve çamur fırtınası yaratır.

Istiridye de kumdan nefret eder tabii.

Zira kum oylesine pürüzlüdür ki kabuğunun icine kaçarsa son derece rahatsız olabilir.. Istiridye derhal kabuğunu kapar ama artık çok geç kalmı$tır. Sert ve pürüzlü bir kum taneciği içeri girip, iç derisi ile kabuğun arasina yerle$mi$tir bile. O kum taneciği zamanla istiridyeyi öyle bir acıtır ki; karşılığında acısını biraz olsun hafifletmek için istiridye, sedefimsi bir salgı salgılamaya başlar. Kum taneciğinin yüzeyi bu salgı ile yavaş yavaş, katman katman, adeta ince bir işçilik ile kaplanır. Zamanla hayatın kendisine yaratmış olduğu bu stresten kurtulur istiridye, ama o hayat darbesinden bir güzellik, bir değer, bir olgunluk ve olmuşluk çıkıverir.

"İnci.. "

Kar$ı kar$ıya kalmak zorunda bırakıldığımız problemleri de bu inci tanesine benzettim bir an için.. Çoğu zaman bizleri rahatsız ederler, hatta i$in boyutu öyle yerlere gelirki $a$kınlıkla insan uzerindeki etkilerini gözlemleyebiliriz.. Asabile$tirmek.. Fakat ;
Birçoğumuz nedense olguların sebepleri yerine sonuçları ile ilgilenmemiz gerektiğinin farkına varamıyoruz.
Bir dü$ünsenize, kendi kendimize yakınmak yerine bu durumu dostumuz ile payla$manın verdiği hazzı .. İsteklerimizde daha kararlı, çevrenize daha yakın..

Bir dü$ünsenize, sizlerin o pürüzlü kum taneciği gibi olan karamsarlıkları, karma$ıklıkların üzerini kaplayabileceğinizi ?

Bir kli$e vardır, mutlaka biryerlerde duymu$sunuzdur.. Umitsiz olmayin, ümit " Siz " olun.. "

Kesinlikle boyle..

Hadi ama, dü$ünsenize !

Bug

edit post

1 Reply to "Karamsarlığın Gücü Adına !!"

  • principessa on 28 Nisan 2009 07:40

    hoşmuş kanks

     
  • Yorum Gönder