Bu kadar keyifli bir günün ardından ne yapabilirim diye dü$ündüm kendi kendime.. Kendimi $ımartacak, ama aynı zamanda Abla'mada yararı dokunacak bir$ey olmalıydı. Dü$ün, dü$ün.. Salata yapmaya karar verdim.. Bütün bir yaz mutfakta çalı$acağım ya, gaza geldim resmen..
Sonra yukarıda gördüğünüz $aheseri! çıkardım ortaya.. Amanın sosu pek bir lezzetli oldu, hele ki kendisinin sosla ile münazara ettiği zamanı söylemek bile istemiyorum. Mazallah canınız çeker falan, birde erkek okuyucular var.. Aman :)
Pekii, tarif isteyenler geliyorum..
Efenim, ilk önce atom marul diye tabi edilen bitkiyi istediğiniz oranda doğruyorsunuz. Hissedilecek kadar büyük olmaları önemli. Daha sonra, dilediğiniz kadar domatesi " kabukları " ile küp $eklinde doğruyorsunuz.. Ve geldik i$in kilit noktasına.. Bugüne kadar salata yediğim heryerde bir türlü havucun tadını alamamı$tım.. Ak$am kafamda beliren bu ke$meke$e bir ı$ık yardımıyla cevap buldum.. " Ha Buğra bu havuçları biraz büyük doğra.. İnsanların ağzında katır kutur etsin... " Aynen böyle yaptım da, büyük büyük doğradım. Yuvarlak havucu dörde böldüm. Toplamda iki adet kullandım ama siz ki$i sayısına göre bunu bire indirebilirsiniz.( Yerine gelmi$ken, ablamı tebrik etmek istiyorum.. Zira dolaptaki havuçlar baya bir uzun süredir orada olacaklar ki kök salmı$lar. Evet, gerçekten.. Ekseniz havuç ağacı çıkacak :D )
Elimize eldivenimizi geçirdikten sonra harmanlıyoruz.. Hijyen bu $akaya gelmez. Kullanacağınız servis tabağında harmanladıktan sonra sosumuzun yapımına geçelin..
Peki Bug neler kullandın ?
Efenim 6 yemek ka$ığı yoğurt koydum.. Karı$tırarak sulandırdım. Bunun üzerine 13 saniye boyunca ince bir $ekilde akan mayonez ekledim. Takta ka$ık ile karı$tırdım. Maksat ablamın porselenleri çizilmesin. Hani $u marketlerde satılan sos kıvamına geldi. Ardından, bir yemek ka$ığı sirke ekledim, yine karı$tırdım.. O kadar biradan sonra ba$ımın dönmeye ba$ladığını farkettim. Dilediğiniz kadar Kekik, yine dilediğiniz kadar Pul biber, az biraz Nane ( Evet, Nane! ) Karı$tırıyoruz.. Sabredin farkı farkedeceksiniz. Daha sonra e$inizin! yada sizin damak tadınıza göre tuz ekleyerek biraz daha sulandırın me$hur sosu.. En son olarak 5 yemek ka$ığı ( Ben 9 saniye döktüm $i$eden :D ) zeytinyağı dökerek mükemmeliyete ula$ıyorsunuz.. Tabii sonunda da karı$tırmanız gerektiğini söylemiyorum :)
Hazırlamı$ olduğunuz servis tabağının üzerine dökerek servis yapmanız tavsiyemdir, zira insanlar yemek zorunda kalır :)
Mutluluklar, ho$ sofralar izleyicilerim :)